1. Glejte TV

Izberite si serijo, ki jo radi gledate, in prelepite podnapise (če jo gledate na slovenskih kanalih). Če jo gledate na računalniku ali DVD-ju, dodajte angleške podnapise, tako da boste lahko prebrali, kaj govorijo, če česa ne boste dobro slišali.

2. Pišite blog ali dnevnik v angleščini ali nemščini (oz. jeziku, ki se ga želite naučiti)
Pisanje bloga je lahko super ideja za vse, ki si želite nek svoj hobi predstaviti drugim. S pisanjem in branjem drugih blogov boste avtomatsko ohranjali stik z jezikom in ga sproti tudi aktivno uporabljali s pisanjem – super!

3. Igrajte video igrice (po možnosti takšne, kjer je čim več besedila v tujem jeziku:)

4. Berite knjige
Med branjem si lahko podčrtate kakšno besedo, ki je ne razumete ali vam je še posebej všeč, ter pogledate v slovar, kar pomeni. Morda pa boste njen pomen razvozlali že iz konteksta in si jo tako tudi najbolje zapomnili.

5.Poslušajte CD-je na poti v službo med pospravlajnjem, rekreacijo … Nekaj pomoči najdete tudi v najini spletni trgovini – – učenje angleščine. Namig: S kodo ZABAVA prejmete le do konca tega tedna 15 % popusta na vse avdio programe za učenje angleščine.
Tako ohranjate stik z jezikom in izkoristite čas.

6. Učite se tuje jezike preko spleta v spletnih učilnicah (npr. babbelfish)

7. Poslušajte radio ali podcast (na telefonu).
Naši pametni telefoni in imajo tudi veliko aplikacij, preko katerih ste lahko dnevno v stiku s tujimi jeziki. Izberite si podcast ali radio, ki vam je všeč, in ga poslušajte.

8. Pogovarjajte se sami s seboj ?
Lahko se pogovarjate v tišini ali pa se tudi posnamete, ko vadite prezentacijo ali se pripravljate na razgovor, tečaj itd. Tako boste slišali, kako govorite v tujem jeziku.
Če svoj notranji glas “nastavite” iz slovenščine na nek poljuben tuj jezik, vam bo, ko pridete v stik s tujcem precej lažje “preklopiti” na tuj jezik – ker v bistvu sploh ne boste potrebovali preklopa. Pa tudi vedno se je lušno pogovarjati s pametnimi osebami – hehe – samim seboj.

9. Učite se tuje jezike individualno po Skypu z učiteljem
Tako ste lahko doma udobno na kavču in prihranite na času, ki bi ga drugače porabili za vožnjo itd.