Al Ain v Združenih arabskih emiratih je predvsem bogat z zgodovino in arabsko kulturo. Območje je bogato z podzemnih vodnimi izviri. Prav zato je Al Ain je predvsem znan kot zelena oaza v Perzijskem zalivu. Ponuja prekrasen pobeg iz zelo znanega poslovnega in živahnega Dubaja. Mesto je rojstni kraj prvega predsednika države Shaikh Zayed bin Sultan Al Nahyan. Letos mineva stota obletnica njegovega rojstva. Al Ain ponuja veliko dobrih turističnih znamenitosti kot je na primer Al Jahili Fort, Sheikh Zayed Palace Museum, Al Ain Nationalni Museum, Jabel Hafeet, Wadi Advanture, Al Ain Oasis ter Al Ain Central Market.

Centralna tržnica v Al Ainu v Združenih arabskih emiratih predstavlja zelo pomembno središče trgovanja s kamelami. Kamele v arabskem svetu še vedno predstavlja bogato. Na tržnici je možno videti in prav tako kupiti različne vrste kamel. Videti je možno vse od kameljih mladičkov do pravih tekmovalnih kamel. V vseh možnih barvnih odtenkih, ki se prepletajo od svetlo rumenih in do črnih kamel, ki sem jih videla prvič v svojem življenju. Tržnica leži osem kilometrov južno is samega centra Al Ain proti meji z Omanom. Že sam prihod na tržnico je bil zelo kaotičen.

 

Bila sem edina tuja ženska. Po tržnici se je možno sprehajati prosto. Se pa bo zelo hitro našel kakšen trgovec kamel, ki bo pripravljen pokazati živali, tržnico in narediti kakšno fotografijo za manjše proti plačilo. Sledilo je polno vprašanj o zakonskem stanu, možu in otrocih. Že pred prihodom v državo sem si omislila prstan ter bila pripravljena na marsikatero vprašanje glede mojega namišljenega moža s katerim pa sva še vedno brez svojih potomcev. Kar hitro se lahko zgodi, da so pripravljeni najti ustrezno zamenjavo ter urediti poroko. Na centralni kamelji tržnici pa ni možno videti samo kamel, ampak tudi ostale živali kot so krave, koze, ovce in kupiti kmetijske izdelke.

Angelca Bergant