Prijateljica Ksenija in top učiteljica angleščine mi je že pred nekaj časa omenila, da bo pripravila video lekcije zaučenje angleščine za otroke v 5. razredu OŠ.

Tako vam danes predstavljam povsem nov in edinstven program za učenje angleščine v 5. razredu, ki ga uporabljate doma, otrok lahko dela samostojno in zelo uspešno, vi pa skrbite samo za preverjanje rešitev in seveda otroka spodbudite, da si vzame 10 minutk in odpre video lekcijo.

Za koga so VIDEO LEKCIJE ANGLEŠČINE?

Za starše, ki si za svoje otroke želijo, da bi dobro znali angleščino, ker je znanje angleščine zares nujna popotnica dandanes.

 

Kateri starši so po odzivu najbolj zadovoljni z video lekcijami:
– starši, ki se sami niso učili angleščine in ne znajo pomagati otroku,
– starši, ki imajo veliko obveznosti in premalo časa, da bi sedeli pri otroku in se učili z njim pol ure, lahko pa si vzamejo dvakrat ali trikrat na teden 4 minute, da natisnejo vajo in jo potem pregledajo skupaj z otrokom, ko jo otrok reši.

Kateri otroci so najbolj zadovoljni z video lekcijami:
– petošolci, ki pri pouku uporabljajo učbenik My Sails ali Happy Street,
– otroci, ki jim je všeč sistematična, postopna in nazorna razlaga (brez prekinitev in motenj)
– to so po mojih pedagoških izkušnjah vsi otroci brez izjeme,
– otroci, ki si največ zapomnijo, če vidijo in poslušajo razlago, a so jim zgolj domače naloge že malo dolgočasne – zato cela vrsta novih pristopov in idej za aktivno učenje,
– otroci, ki radi takoj izvejo, kako dobro so vajo rešili (tu je zaželeno, da jim pomagate starši in z njimi preverite odgovore.)
– otroci, ki se v šoli iz različnih razlogov ne upajo izpostavljati in ne vprašajo učitelja, česar ne razumejo, šele ko dobijo oceno, opazite, da jim očitno ni bilo vse jasno.

Kaj obsegajo VIDEO LEKCIJE za 5. razred:
– 3 obsežne sklope video posnetkov, skupno je več kot 75  kratkih video posnetkov (4-7 minut) mojih razlag, ki so do sedaj že več kot petsto otrokom pomagale do znanja.
– program je zaradi preglednosti in sistematičnost razdeljen na 3 sklope, tako da vsak sklop vsebuje 25 + posnetkov, ki sledijo zaporedju učne snovi v učbeniku My sails za 5. razred.
– pri video posnetkih imate povezavo do  brezplačne vaje v PDF obliki.

 

Mother Child Learning Education Studying Concept

POZOR: Vsaka vaja ima tudi zelo nazorno napisane rešitve, da lahko vi svojemu otroku takoj pregledate, kako uspešno je rešil vajo.

Potem skupaj ugotovita, kaj mora še izboljšati, na kaj mora biti pozoren. To je tisto motiviranje, ki ga sicer otrok nikakor ne more doseči sam.

–  pri videoposnetkih za učenje novih besed imate povezave do čudovitih in brezplačnih barvnih kartončkov, ki si jih natisnete in jih lahko otrok uporablja za vajo, kot predlagam in razložim v posnetkih.

– poleg vsega tega pa v videoposnetkih spodbujam otroke, da ponavljajo z mano pravilno izgovorjavo, pozorno poslušajo, tvorijo svoje povedi, skratka so zelo aktivni pri učenju (kar je še ena ključnih stvari za uspešno učenje).
– otrok potrebuje 10 minut za video in vajo, torej samo vsake dva ali tri dni, če sledita šolskemu ritmu jemanja nove snovi.

 vi potrebujete 3-4 minute (1 minuto, da mu omogočite dostop do programa preko vašega e-naslova, 1 minuto da mu natisnete vajo, (ko si je že ogledal video) in 2 minuti, da skupaj pregledata rešitve). Lažje res ne gre.

V vseh treh sklopih so zajete vse teme, ki jih morajo otroci znati po učbeniku ter tudi po šolskem načrtu za angleščino v 5. razredu.

 

Kaj pa o video lekcijah pravijo že prvi zadovoljni uporabniki:

Poklicala me je ganjena mama Emilija, ki ima 10-letno deklico. Njena punca se je prvič sama s pomočjo teh video lekcij tako dobro naučila angleščino, da je dobila oceno 3. To je zanjo najvišja ocena do sedaj in to samo po enem tednu učenja z video lekcijami. Mama je presrečna, ker ji sama ne zna pomagati, pri starejših dveh otrocih pa je redno plačevala inštrukcije (kar je bil za družino res velik strošek).

Tole pa je nekaj odzivov še drugih mamic, ki že uporabljajo video lekcije.
Ksenija, to je ravno to, kar potrebujeva s sinom. Sva si že pogledala in je zelo zadovoljen. Je celo dvakrat gledal isti video.
Neža P.

Video lekcije so hčerki zelo všeč in bi jih rada uporabljala še naprej. Prosim, da mi pošljete podatke za plačilo programa.Tina F.

Sem zdajle prečekirala prvo lekcijo…super je..tudi meni prijetno učenje…predvsem razumljivo…in prav tole zdaj rabiva…HVALA! Vlasta F.

Kaj pa cena, Tina?

Če bi otroka invidiualno vsak teden vozili h Kseniji (ali komu drugemu) na inštrukcije, bi bila cena v povprečju 600 € za eno šolsko leto.

Kaj pa video lekcije?

MOŽNOST A:
plačate 3 x 19,90 €, vsake dva meseca, oz. ko otrok predela določen sklop. Takoj ko prejmem plačilo, vi prejmete dostop do sklopa.

MOŽNOST B: 
plačate vse 3 sklope 1 x  44,90 € in privarčujete.

Dostop do vsebin je časovno omejen na 2 leti. V resnici je že eno leto dovolj, ker bo otrok to snov obvladal in ne bo več potreboval razlage točno snovi. Vam pa prišepnem, da v 6. razredu začnejo s ponovitvijo točno te snovi, ki se jo otroci učijo v 5. razredu.

 

Super, kako pa naročim?

1. Piši na ksenija@jezikovnasolaznam.si.

2. V zadevo napiši “VIDEO LEKCIJE TINA” 🙂

3. Ksenija ti bo poslala podatke za nakazila.

4. Takoj ko nakažeš, dobiš dostop 🙂

 

A veš zakaj moraš nujno napisati še moje ime?

Tako dobiš namreč moje darilce:)

1. del avdio programa Angleščina mim grede 1 ali 2 – po tvoji izbiri 🙂