Vsak ima eno življenje – pa ga res živimo tako, kot si želimo? Porabiš časa za stvari, ki ti veliko pomenijo?

To se vprašam vsakič, ko pogledam nazaj leto, ki se zaključuje. Kaj je bilo dobrega, kaj bi lahko izboljšala …

Danes ti pošiljam par iztočnic, če želiš to narditi tudi sam-a ?

Svetujem ti, da si vzameš čas in se v tišini poglobiš vase. Ne hitet in pisati novolenih zaobljub samo zato, ker imaš občutek, da jih “moraš”.

1. Na kaj si v preteklem letu še posebej ponosen, ponosna?
2. Katere ovire si premagal-a?
3. Kaj so bili rezultati, ki si dosegel na poslovnem ali zasebnem življenju?

Vzemi si čas in naredi seznam.

4. Kaj od tega je bilo najpomembnejše in zakaj?

Če veš, kaj je tisto, kar je pomembno vplivalo na kvaliteto tvojega življenja, potem boš lažje sprejemala odločitve v prihodnje, ki te bodo podpirale in s katerimi boš bolj zadovoljna.

5. Kaj si se v preteklem letu naučil-a?
6. Kaj so bile tvoje napake in kaj si se iz njih naučil-a?
7. Katere lekcije so bile najbolj pomembne in zakaj? Katere od njih si želiš še posebej zapomniti, ko vstopaš v novo leto?

8. Kaj so stvari, ki jih moraš enostavno “pustiti” za sabo?
9. Imaš stare, še zaključene projekte, odnose, stvari, ki jih nočeš vleći naprej v novo leto? Morda je čas, da z njimi zaključiš ob koncu leta.
10. Si si postavil-a kakšen cilj, ki se sliši super na papirju, a v srcu čutiš, da ni tvoj in da ga nočeš imeti za svojega?

Naredi si seznam in ga počisti. Sama sem tako lansko leto na 2. januarja prekinila sodelovanje z vsemi podjetji, za katera sem še občasno prevajala. Stari projekti ti jemljejo mentalno energijo in fokus, predvsem pa nas pogosto onesrečujejo. Naredi seznam in ga počisti – če je predolg, pač korak za korakom.

Omejujoča prepričanja
11. Te pri prehodu v novo leto in kreiranju življenja, ki si ga želiš, ovirajo omejujoča prepričanja (ki niti ni nujno, da so tvoja)?
12. Kaj je bila cena, ki si jo v zadnjem letu ali letih plačal-a zaradi teh prepričanj?

Tako, ko je bil moj kratek seznam ?

Bolj poglobljeno pa se bomo s postavljanjem temeljev za super leto – poslovno in zasebno – ukvarjali v januarju v mojem čisto prenovljenem coaching programu BEST YEAR EVER, ki ti je v predprodaji na voljo po simbolični investiciji.

Pridružiš se lahko le do 31. 12. ?