Matematika, angleščina, fizika, kemija … inštrukcije 2020-08-07T07:33:21+01:00

Matematika, angleščina, fizika in sorodni predmeti po metodi
#TO_PA_ŽE_ZNAM

Učenje še nikoli ni bilo tako enostavno in kul!

Zakaj izbrati ravno te inštrukcije?

  • 1. Tečaj je prilagojen zaznavnemu sistemu in načinu funkcioniranja vsakega posameznika (gradivo, vaje, čas in pogostnost tečaja, oblika in način poučevanja).

  • 2. Vse tečaje izvajam po lastni metodi #TO_PA_ŽE_ZNAM, ki osebo spodbuja, da izhaja iz svojih izkušenj, svojega dojemanja in svojega znanja, za katerega je že pozabila, da ga ima (sploh to velja za naravoslovne predmete, kjer velikokrat intuitivno znamo uporabljati tudi kompleksnejše znanje, medtem ko imamo v šoli vedno težave spraskati za tisto dvojko).

  • 3. Takšen način učenja ima poleg izboljšanja razumevanja snovi in posledično ocen v šoli tudi stranski učinek večje motivacije za učenje („Ja, saj to pa že znam!“) in večje samozavesti (oseba se nauči, da se vedno lahko zanese na sebe in svoje izkušnje, znanje ipd.).

  • 4. Vse skupaj se kombinira še z upoštevanjem trenutnega in splošnega čustvenega stanja osebe ter z vpeljavo tehnik za osebno rast in povečanja zavedanja sebe in svojih omejitev ter potencialov (učitelj se je neformalno veliko izobraževal na področju psihologije in coachinga oz. osebnega svetovanja).

  • 5. Imam že več kot 15 let izkušenj tako z inštruiranjem (angleščina, matematika, fizika, kemija, slovenščina in podobni predmeti z najrazličnejšimi imeni) na nivoju osnovne in srednje šole ter fakultete za otroke in odrasle kot tudi s poučevanjem teh predmetov v srednji šoli in v več stopnjah šol za odrasle.

  • 6. Opisana metoda je tako univerzalna, da zajame tako otroke in mladostnike kot tudi odrasle, že izgrajene osebnosti. Prav tako se izkaže, da se star… ne več rosno mlade osebe ne učijo težje zaradi starostnih omejitev oz. EMŠO-ja, kot temu strokovno rečejo, ampak zaradi zunanjih dejavnikov, ki se jih da z ustreznim pristopom in upoštevanjem svojega notranjega delovanja odpraviti, in narediti prosto pot učinkovitem pridobivanju novega in uporabi že obstoječega znanja.

Individualne ali skupinske inštrukcije, prilagojene tebi … ker ŽE ZNAŠ!

Če želiš, da ti matematika, angleščina in fizika ne bodo več povzročale težav,
piši na info@stinovtujino.com ali pokliči na 040 325 079 (če ni dosegljiva, poskusi: 051 380 025)!

Cena inštrukcij je 15 € na šolsko uro (45 minut) oz. 20 € na polno uro.

Za največji izkoristek predlagam vsaj 45 minut na srečanje in ne več kot 120 minut,
saj je manj kot to premalo za popolno sprostitev in poglobitev v snov,
več kot to pa preveč za koncentracijo in učinkovito učenje ter delo.

Nekaj mnenj o mojem poučevanju

Tečaj angleščine je lahko zabaven in hkrati učinkovit!

„Jezikovni tečaj angleščine mi je pri g. Iztoku v veliko veselje. Zase lahko rečem, da je to prava odločitev. Zna se prilagoditi udeležencu, predvsem njegovemu znanju in na podlagi tega izdela načrt za naprej. Predvsem mi veliko pomeni, da so njegova predavanja in domače naloge zanimiva in zabavna a hkrati efektivna.“
Andrej Renko iz Laškega 

“Končno … Končno sem našel tečaj, ki ni bil samo obračanje listov ene knjige enega za drugim. Iztok se res poglobi vate in prilagodi vsako uro željam in potrebam tečajnika. Tudi, ko sem imel enkrat vmes neko nujno zadevo, ki je prišla tik pred zdajci, sva pač delala to, čeprav se nisva tega prejšnjo uro dogovorila.
Thanks again! :)”
– Anžej iz Novega mesta
„Mož je na hitro dobil noro ponudbo za službo v tujini, ki je ni mogel izpustiti iz rok, in tako sem v kratkem času potrebovala tečaj, da bi izboljšala svoje znanje angleščine do te mere, da bi lahko tudi jaz gor iskala službo.
Z Iztokom sva imela tečaj praktično vsak dan, kar je bilo res naporno, a vse se je poplačalo, saj sem že dva tedna po tem, ko sva z možem prispela v najin novi dom, dobila razgovor za službo, kjer so me zaposlili tudi zaradi dobrega znanja angleščine.
Priporočam vsem, ki potrebujete kvaliteten in prilagodljiv tečaj!“
– Jana, prej z Mozirja

Iztok Grilc

– učitelj (angleščina, matematika in fizika), NLP Coach (se pravi mentor, ki pri delu uporablja veliko psihoterapevtskih metod in verjame, da je skoraj vsak sposoben narediti vse, le najti mora pot do zaprašenih kotičkov svoje osebnosti, kjer se skrivajo pozabljene sposobnosti in lasten vir notranje moči)
– poleg tega pa še raziskovalec gora poleti in neokrnjenih strmin za bordanje pozimi, nabiralec divjih zelišč, navdušen novopečeni očka in še kaj bi se našlo 🙂
– po formalni izobrazbi univ. dipl. fizik in biofizik, drugače pa coach oz. mentor

Na pot poučevanja se je podal nenačrtovano – naprej je začel študirati fiziko, a je že med študijem kmalu ugotovil, da delo v nekem temnem laboratoriju ali pa klimatizirani pisarni inštituta ni ravno zanj, pa tudi vsi dodatni izbirni predmeti (psihologija, filozofija in zgodovina znanosti, pedagogika ipd.) so mu bili neznansko bolj zanimivi, kot le fizika, matematika, fizika, matematika … in ja, fizika ter matematika 🙂

Faks je sicer dokončal, je pa že vmes začel s poučevanjem na šolah za odrasle (fizika, matematika) in inštruiranjem srednješolcev ter študentov nižjih letnikov (fizika, matematika in angleščina). Njegove prve inštrukcije je predstavljala angleščina s srednješolskim fantom, ki ga je poleg neznanja jezika ter naglušnosti dodatno demotiviralo še neznanje slovenskega jezika. Z Iztokovo pomočjo je izdelal angleščino in dobil še dodatno motivacijo, da se je vpisal v štiriletni program in nato še nadaljeval.

Iztoka je to tako navdušilo, da si je izbral še dodatne pedagoške predmete in dokončal faks fizike ter se odločil, da bo nadaljeval s poučevanjem fizike, kar je že takoj po faksu nadgradil v svojo prvo zaposlitev – profesor fizike na Gimnaziji v Trbovljah. Skozi leto poučevanja je sicer ugotovil, da služba učitelja ni zanj, saj je pri delu s po 30 dijaki naenkrat potrebnega preveč posploševanja in je dejansko nemogoče vsakega posameznega, sploh nezmotiviranega in kao „težavnega“, spodbuditi, da tudi pokaže znanje, ki ga dejansko ima, in ne takega, kot kažejo ocene.

Tako se je po tej službi vrgel še na področje psihologije in dela z osebami z raznimi vrstami notranjih blokad ter strahov. Vse to je nadgradil s formalnim in neformalnim izobraževanjem – delavnice in tečaji nevrolingvističnega programiranja ter nevrologije, delavnice dela z mladimi, študij biofizike; in si pridobil tudi izkušnje z dela na tem področju v tujini. Tako je svoje celotno znanje in neprecenljive izkušnje zmiksal v mavrično mineštro poučevanja in duševne pomoči, s katero uspešno odstranjuje notranje blokade in ovire oseb, ki imajo težave pri učenju.

Danes dela kot vodja projektov, tehnični prevajalec, in učitelj angleščine ter naravoslovnih predmetov, obenem pa gradi tudi svojo blagovno znamko kot intuitivni terapevt/coach, saj je po duši še vedno tisti Iztok, ki je bil tudi sam v šoli ter kasneje ožigosan za nemirnega, hiperaktivnega in „brez fokusa“, a je v bistvu to čudovito lastnost uporabil sebi v prid.

Svoj prosti čas pa sedaj razdeljuje med svojo hčerko Lejo in gibanjem v naravi – poletje večinoma preživlja ob navdušenem in samotnem pohajkovanju po brezpotnih alpskih grebenih in „stezah“, delno zaradi miru in ljubezni do narave, delno pa zato, da si ogleda teren za zimske užitke na bordu. Najbolj pa se veseli,  ko bo Lea odrasla, da bosta te stvari lahko počela skupaj, saj ona zelo uživa v njegovih pripovedovanjih in slikah s svojih „poti“ 🙂

Prilagodi učenje svojim lastnostim in svojemu življenjskemu slogu!

Če želiš, da matematika, angleščina in fizika postanejo tvoje zaveznice v življenju,
piši na info@stinovtujino.com ali pokliči na 040 325 079 (če ni dosegljiva, poskusi: 051 380 025)!

Loading...